Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Ahjus küpsetatud magus riisipuding

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ahjus küpsetatud magus riisipuding
Ahjus küpsetatud magus riisipuding Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

20 minutit + 1 tund küpsetamist ahjus

¾ dl ümarama teraga riisi

750 ml piima

¾ dl suhkrut

4 muna

1 tl vanillsuhkrut

½ dl rosinaid

tsipake kaneeli ja soovi korral muskaati pealeraputamiseks

serveerimiseks värskeid marju

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Keeda riis pakendil oleva juhise järgi ja nõruta sõelal. Klopi piima sisse suhkur, munad ja vanillsuhkur. Kalla vedel kraam läbi sõela ning lisa riis ja rosinad. Sega läbi. Võta kõrgemate servadega ahjuplaat. Laota käterätt selle põhjale ja aseta peale 1,5liitrine küpsetusvorm. Vala pudingusegu vormi ning puista sellele kaneeli ja muskaati. Tõsta plaat koos pudinguga ahju ja kalla siis plaadile nii palju vett, et see üle ääre ei tuleks ega ulatuks pooleni pudinguvormist. Küpseta 40–50 minutit ja lase seejärel 1 tund jahtuda. Serveeri värskete marjade ning soovi korral vahukooretupsuga.

Tagasi üles