Päevatoimetaja:
Margus Martin

Fotod: Vabaõhumuuseum pidas taas Eesti leiva päeva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Eesti Vabaõhumuuseumis peeti pühapäeval Eesti leiva päeva. Toimus suur sügislaat, mahetoodete ja leivalaat ning parimate koduküpsetajate Pirukafest.

Muuseumi taludes sai näha ning kätt proovida leiva saamislooga seotud vanades talutöödes ja maitsta tänapäeval imestustväärt leibu, mida eestlaste esivanemad olid sunnitud ikaldusaastatel küpsetama.

Suurelt sügislaadalt leidis nii kohalikku toidukaupa kui ka ainulaadset käsitöömeistrite loomingut, leivalaadalt hea valiku kodumaiseid leibasid ja küpsetisi. Kiigeplatsil toimunud Pirukafest oli aga tõeline kogukonnaüritus, kus Haabersti kodukokad pakkusid oma põnevaid hõrgutisi. 

Parimad mahetootjad üle Eesti kogunesid taas Sassi-Jaani talu Maheõuele, et tutvustada nii uusi huvitavaid kui ka varasemalt tunnustatud mahetoite. 

Tagasi üles