/nginx/o/2011/04/17/559485t1h2d1f.jpg)
1 pea rooma salatit või kaks punti tavalist lehtsalatit
250 g ciabattat või tavalist saia, sõrmede vahel suupärasteks tükikesteks rebitud
½ dl oliiviõli, soola
soovi korral parmesanilaaste
200 g ameerika peekonit või õhukeselt viilutatud sinki, grillkana või suitsulõhet
6–8 keedetud vutimuna
Kaste:
1 dl majoneesi
2–5 sl sidrunimahla
2 purustatud küüslauguküünt
1-2 sl riivitud parmesani
¼ tl Dojoni sinepit
½ tl anšoovisepastat või sama palju läbi küüslaugupressi pigistatud anšooviseid õlis
¼ tl suhkrut, soola, pipart (soovi korral lisa ½ tl Worchestershire’i kastet)
Vajadusel pese ja kuivata salatilehed, rebi need sõrmede vahel otse kaussi parajateks ampsudeks. Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta saiatükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, nirista üle oliiviõliga ja puista peale pisut soola. Küpseta saiaviilud kuldpruuniks ja jahuta plaadil.
Kastmeks mikserda komponendid ühtlaseks massiks. Sidrunimahla lisa maitse järgi sõltuvalt sellest, kui vedelat kastet soovid valmistada.
Puista serveerimisvaagnale asetatud salatilehtedele saiakuubikud ja törtsukaupa kaste. Sega pisut ja aseta serveerimiseks peale meelepärane lisand ning parmesanilaastud.
Hüva nõu: Kastet soovitan korraga suurem ports valmis teha.