Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Papaia mee-tšillileemes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Papaia mee-tšillileemes
Papaia mee-tšillileemes Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

2 papaiat
1 sl sidrunimahla

Leem:
2 dl vett
1 kaneelikoor
0,5–1 cm jupp punast tšillikauna
1 pakk kibuvitsa (vm punast) teed
2 sl mett
2 sl heledat siirupit
1 sl sidrunimahla
 

Koori papaiad, poolita ja eemalda seemned. Tükelda ja sega 1 sl sidrunimahlaga. Mõõda vesi potti, lisa kaneelikoor ja tšilli. Kuumuta keemiseni, võta pliidilt ja lase kaane all viis minutit seista. Lisa teepakk ja jäta veel kaheks minutiks tõmbama. Kurna leem, maitsesta mee, siirupi ja sidrunimahlaga. Vala papaiatükkidele ja lase paar tundi jahedas maitset võtta.

Tagasi üles