Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Jyväskyläs märatsenud uusnatsid pääsesid kergelt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jesse Torniainen
Jesse Torniainen Foto: Vesa Moilanen/AP/Scanpix

Soomes jõudis eile lõpule kohtuprotsess 2015. aasta augustis Jyväskyläs meeleavalduse käigus vägivaldseks muutunud paremäärmuslaste üle. 

Ligikaudu kahe aasta eest Jyväskyläs aset leidnud meeleavaldus algas rahumeelselt ja kohtuprotsessi käigus ütlusi andnud politsei sõnul osales selles umbes 40 inimest. Aktsiooni edenedes hakkasid protestijad aga ründama lähedal viibinud inimesi ning takistasid jõuga politsei tegutsemist. Vägivaldseks muutunud meeleavaldusel sai vigastada kolm inimest.

Algul peeti kinni umbes 30 inimest, kelle hulgas oli ka Rootsi kodanikke ja mõned Soome Vastupanuliikumise juhid, kaasa arvatud üks vastupanuliikumise Soome haru loojaid Jesse Torniainen. Süüdistus esitati kinnipeetutest 22-le, sealhulgas Torniainenile ja ühele inimesele, kes oli osaline ka pussitamises Jyväskylä raamatukogus nelja aasta eest.

Tagasi üles