Kui on olemas tootmishooned ja oskustööjõud, tuleb seda võimalust kasutada, otsustasid seakasvatajad ja lõid Eesti esimese ühistulise lihatööstuse. Aasta ja kolm kuud pärast Vastse-Kuuste lihatööstuse sulgemist on tootmistsehh taas avatud. Seal tegutseb kodumaiseid seakasvatajaid ühendav ühistu Eesti Lihatööstus ning kohe-kohe jõuab nende toodang poelettidele.
Tellijale
Seakasvatajad puhusid elu sisse lihatööstusele Vastse-Kuustes
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeeringu suurus jäi nulli ja kümne miljoni euro vahele, muheles ühistu juht Urmas Laht, soostumata täpsemat summat nimetama. Lisaks omavahenditele võeti laenu kahest pangast.