Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Küülikuroog punaveiniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Küülikuroog punaveiniga
Küülikuroog punaveiniga Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

1 kg küülikut

4 viilutatud (punast) sibulat

5 purustatud küüslauguküünt

u pool pudelit punaveini

250 g ribadeks lõigatud läbikasvanud peekonit

2 sl oliiviõli

2 dl kanapuljongit

1,5 tl kuivatatud tüümiani või 2 oksakest värsket tüümiani

1–2 loorberilehte

pool tl suhkrut

soovi korral kastmepaksendajat

serveerimiseks hakitud lehtpeterselli ja keedukartulit

Aseta küülik (tükeldatud või terve) koos peotäie sibulaviilude, küüslaugu ja tüümianiga punaveini 1–2 tunniks marineerima. Prae peekon suuremas pajas pruunikaks, lisa ülejäänud sibulad ning pruunista kogu kraam. Patsuta küülik paberiga kuivaks. Eemalda pannilt peekon ja sibul. Prae liha oliiviõlis kenasti pruuniks. Lisa pannile praepeekon sibulaga. Vala patta ka marinaad (parajalt, et vedelik kataks lihatükke), puljong, tüümian, loorber, suhkur. Maitsesta pada soola-pipraga ja hauta kaane all kuni kaks tundi. Soovi korral võid kastet hiljem kastmepaksendajaga tummisemaks teha. Serveeri keedukartuli ja hakitud peterselliga.

Tagasi üles