4-le
800 g karpkala
1 sibul
1 fenkol
100 ml valget veini
500 ml kalapuljong
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
1 tl estragoni
4-le
800 g karpkala
1 sibul
1 fenkol
100 ml valget veini
500 ml kalapuljong
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
1 tl estragoni
Salat:
1 punt rohelist sibulat
3 porgandit
3 varssellerit
1 paprika
tüümiani
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
sidrunimahla
oliiviõli
maitsestamata jogurtit
Haki sibul ja fenkol ning prae potis või pannil. Lisa juurde valge vein ning kalapuljong. Vajadusel maitsesta estragoni, soola ja pipraga. Lõika karpkalast portsjontükid ning aseta need poolenisti keevasse auruleeme.
Salati valmistamiseks haki porgand ja varsseller ribadeks, keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees ning jahuta. Nüüd sega need omavahel hakitud rohelise sibulaga ja maitsesta soola, tüümiani, pipra, sidunimahla ja oliiviõliga.
Kastmeks võib pakkuda maitsestamata jogurtit, mis on segatud soolaga.