Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Aurutatud karpkala värske ürdisalatiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: toit ja trend

4-le

800 g karpkala
1 sibul
1 fenkol
100 ml valget veini
500 ml kalapuljong
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
1 tl estragoni

Salat:
1 punt rohelist sibulat
3 porgandit
3 varssellerit
1 paprika
tüümiani
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
sidrunimahla
oliiviõli
maitsestamata jogurtit


Haki sibul ja fenkol ning prae potis või pannil. Lisa juurde valge vein ning kalapuljong. Vajadusel maitsesta estragoni, soola ja pipraga. Lõika karpkalast portsjontükid ning aseta need poolenisti keevasse auruleeme.
Salati valmistamiseks haki porgand ja varsseller ribadeks, keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees ning jahuta. Nüüd sega need omavahel hakitud rohelise sibulaga ja maitsesta soola, tüümiani, pipra, sidunimahla ja oliiviõliga.
Kastmeks võib pakkuda maitsestamata jogurtit, mis on segatud soolaga.

Tagasi üles