Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Süüdi mõistetud Ida-Viru arst jätkab tööd kiirabis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Viru maakohus mõistis Igor Gorjatšovi süüdi patsiendi surma põhjustamises ettevaatamatusest, kuid kolleegide hinnangul on ta tegelikult hea arst.
Viru maakohus mõistis Igor Gorjatšovi süüdi patsiendi surma põhjustamises ettevaatamatusest, kuid kolleegide hinnangul on ta tegelikult hea arst. Foto: Sergei Stepanov

Viru haigla juhatuse esimehe Rannar Vassiljevi sõnul ei ole Karelli kiirabil ühtegi mõjukat põhjust hiljuti kohtus süüdi mõistetud Ida-Viru arsti Igor Gorjatšovi ametist vabastamiseks.

«Kohtuotsus ei ole jõustunud ja meil Igor Gorjatšovi tööle pretensioone ei ole,» selgitas Vassiljev tehtud otsust. «Karelli kiirabi juhatuse hinnangul on inimene teinud head tööd. Seetõttu ei ole meil alust ega vajadust midagi ette võtta. See, mille üle kohtus juureldakse, toimus tükk aega enne seda, kui see arst meile tööle tuli.»

Vassiljev rõhutas, et kohus ei võtnud Gorjatšovilt ära õigust arstina töötada, kuigi süüdistaja seda nõudis. «Seda saab tõlgendada ka kohtupoolse hinnanguna samale olukorrale,» põhjendas ta.

Tagasi üles