Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ansip: no kuidas ta kriis ei ole!? (31)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eelmine valitsusjuht Andrus Ansip kuu aega tagasi Tartus oma koduõues.
Eelmine valitsusjuht Andrus Ansip kuu aega tagasi Tartus oma koduõues. Foto: Margus Ansu

Üheksa aastat Eesti riiki juhtinud endise peaministri, nüüdse Euroopa Komisjoni digivoliniku Andrus Ansip hinnangul on valitsus sotsiaaldemokraatide ja IRLi tegevuse pärast sügavas kriisis. Samuti leiab ta, et president Toomas Hendrik Ilves tuleks EASi raha asjas nüüd rahule jätta.

Teie valitsusaeg Eestis langes suuresti kokku president Toomas Hendrik Ilvese ametisoleku ajaga. Teid saadeti ära sama hästi kui aupaukude saatel, aga Ilvesega on vähemasti riigisiseselt läinud kahjuks veidi teisiti. Miks on see nii läinud?

Praegu on tekkinud selline tunne, et kõik tahaksid kuidagi virutada ja polegi tähtis, kas asja eest või mitte. Loomulikult mulle ei meeldi see.

Käib suur diskussioon selle üle, kas Ilves peaks Ärma talule antud raha EASile tagasi maksma suuremas ulatuses, kui ta juba on teinud. Selles asjas on mul küll oma seisukoht. Kui olete auto parkinud valesti, saanud trahvi 20 eurot ja maksate selle ära, siis teie jaoks peaks see lugu lõppenud olema. Aga kui keegi tuleb mõttele, et see trahv on imeväike ja küsiks hoopis 200 eurot, siis õigusriigis teid see küsimus enam puudutama ei peaks.

Tagasi üles