Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Viimsi vald plaanib ehitada algkoolide võrku

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Urmas Seaver
Copy
Viimsisse rajatav Karulaugu lasteaed-algkool
Viimsisse rajatav Karulaugu lasteaed-algkool Foto: 3D

Viimsi vald plaanib ehitada algkoolide võrgustiku ning esimese kooli alustamiseks on saadud erafinantseeringuna 120 miljonit krooni.

Viimsi valla abivallavanem Endel Lepik ütles aripaev.ee-le, et valla koolivõrgu arengukava näeb ette algkoolide võrgu ehitamist. Seni on alustatud ühe kooli ehitamist 120 miljoni kroonise erafinantseeringu eest.

Edasiseks tegevuseks on aga vaja sama palju ning veel ei teata, kas finantseering tuleb valla- või erarahakotist.

«Karulaugu lasteaed- algkooli ehitab ja finantseerijaks on ELL. Kinnisvara,» ütles Lepik. «Ei tea, kas nad ehitavad oma vabadest vahenditest või teevad seda laenurahaga. Kooli maksumus on 120 miljonit krooni.»

«Arengukava näeb ette algkooli ehitust ka Randverre, poolsaare idarannikule. Kui sealne elanike arv kasvab samas tempos, siis vajab see piirkond kooli kolme, nelja aasta pärast,» lisas ta.

Lepik ütles, et üks kool planeeritakse ehitada Viimsi alevikus Viimsi-Haabneeme piirkonda.

«Paralleelselt peame läbirääkimisi ka AS Esmari nn Viimsi vana kooli kasutamise üle, et lahendada pikaajalised Viimsi hariduse ees olevad probleemid,» rääkis ta. «Esmari kooli suudaks kontsentreerida kuueklassilise algkooli, tuua algkool välja Viimsi keskkoolist ja kasvatada Viimsi keskkooli selliseks tugevaks progümnaasiumiks.»

Lepik märkis, et Viimsi keskkool täitus õpilastega planeeritud viie aasta asemel kahe aastaga. Tema sõnul peaks Karulaugu kool valmis olema 2009. aasta esimesel septembril ning lasteaed kuu või kaks hiljem.

Randvere kool on analüüsi järgi valmis 2011.-2012. aastal, lausus Lepik.

Märksõnad

Tagasi üles