Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Lehe pruulikojas pruulitakse õlut värsketest Eesti humalatest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Postimees
Copy
Korju talu humalad.
Korju talu humalad. Foto: Tarmo Tali

Täna pruulitakse Lehe Pruulikojas õlut värsketest Eestis kasvatatud humalatest. Korju talus kasvanud humalad saavad õlleks ühispruulis, mis tehakse koos Saksa pruulikojaga St. Erhard.

Värsketest, veel kuivatamata humalatest õlle pruulimine on humalakasvatuspiirkondades väga oluline sündmus. Seda saab teha ainult korra aastas humalakorjamise ajal, sest värsked humalad tuleb ära kasutada 24 tunni jooksul.

«Nüüd on võimalik ka Eestis sellist õlut pruulida, sest esimesed entusiastid on piisavas koguses humalaid kasvatanud,» rõõmustab Lehe Pruulikoja pruulmeister Tarmo Tali.

«Oleme otsinud väiketaludele sobivaid uusi tegevusalasid. Käsitööpruulikodade kiire kasv viis mõttele proovida Eestis ka humalakasvatust,» lisas Korju talu eestvedaja Mait Alanurm.

Märksõnad

Tagasi üles