Täna, 18. septembril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis Eesti leiva päev, mis pakub põnevat ajaviidet ning avastamisrõõmu kogu perele. Ürituse raames toimub suur sügislaat, mahetoodete ja leiva laat, sel aastal osalevad sügislaada Potilaadal ka treikeraamika meistrid.
Vabaõhumuuseumis toimub leivapäev ja potilaat
Üritus toimub Eesti Vabaõhumuuseumis Rocca al Mares täna kell 10-16. Kell 11.30 õnnistatakse leiba Sutlepa kabelis. Muuseumi taludes saab näha ning kätt proovida leivaga seotud vanades talutöödes, sh rehepeksus ja käsikivil jahvatamises, loomulikult küpsetatakse ka värsket leiba.
Üle-eestilise avatud veskite päeva raames avab oma uksed üheks päevaks Nätsi pukktuulik. Toidukultuurile lähenetakse ka mängulisemas võtmes - Kuie koolimajas on imetlemiseks väljas kaunid nukuserviisid Eesti Vabaõhumuuseumi ja Tallinna Linnamuuseumi kogudest ning samas saab osa Energia Avastuskeskuse teadusteatrist «Toidumängud».
Suurel sügislaadal leiab nii kohalikku toidukaupa kui ka ainulaadset käsitöömeistrite loomingut, leivalaadalt leiab suure valiku kodumaiseid leibasid ja küpsetisi. Publiku abiga selgub ka seekord parim laadaleib.
Taaskord kogunevad parimad mahetootjad üle Eesti Sassi-Jaani talu Maheõule, kus saab tutvuda rikkaliku valiku mahetoiduga ja valida oma lemmikmahetoote. Kolu kõrtsi ees avalikustatakse kell 15.00 konkursside «Parim mahetootja 2016» ja «Parim mahetoode 2016» võitjad. Maamajanduse Infokeskus esitleb samas oma trükist «Märka keskkonnahoidlikku põllumajandust».
Muuseumisse toovad tasuta bussid Viru hotelli eest. Kava on leitav siit, piletihinnad: tavapilet 9 €, sooduspilet 5 €, perepilet 18 €.