Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kana-riisivorm ananassiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kana-riisivorm ananassiga
Kana-riisivorm ananassiga Foto: Jaan Heinmaa

Ettevalmistusaeg 30 minutit + marineerimiseks 2–3 tundi + ahjus 45–50 minutit

2 broilerifileed

250 g riisi

1 purk (500 g) ananassitükke omas mahlas.

1 suurem porru

4 dl kohvikoort

2 kanapuljongikuubikut

1 küüslauguküüs

0,5 l vett

soola

musta pipart

3 sl maisitärklist

Marinaad kanale

0,5 dl õli

2 sl sojakastet

1 küüslauguküüs

70 g tomatipüreed

musta pipart

Sega marinaad kokku ja hoia kanafileesid marinaadis vähemalt 2–3 tundi.

Lõika porru ratasteks ja kuumuta koos hakitud küüslauguga pannil õlis 1–2 minutit. Lisa tükeldatud kana. Kuumuta segades, kuni kana on pruunistunud. Vala pannile riis ja kuumuta läbi, lisa soja ja ananassitükid. Hoia konservivedelik kastme jaoks alles. Sega hästi läbi ning vala õliga määritud vormi. Samal ajal pane vesi potiga keema, lisa puljongikuubikud, kohvikoor ja ananassikonservivedelik. Sega läbi ning lisa vähese veega segatud maisitärklis. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Vala vormi. Jäta pisut kastet alles, seda võid vormile lisada küpsemise ajal, kui roog kipub kuivama. Küpseta 200kraadises ahjus 45–50 minutit.

Tagasi üles