Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Läänemere suurlinnade juhid kogunevad Tallinna nõupidamisele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Urmas Tooming
Copy
Tallinnas kogunevad Läänemere äärsete suurlinnade esindajad.
Tallinnas kogunevad Läänemere äärsete suurlinnade esindajad. Foto: Alo Lõhmus.

Reedel kohtuvad Tallinnas Läänemere metropolide juhid. Koostöövõrgustiku BaltMet (Baltic Metropoles Network) linnajuhtide kohtumisel Jaan Poska majas on esindatud Läänemere regiooni kaheksa suurlinna.

Koosolekul antakse ülevaade BaltMeti tegevusest ning Stockholmi eesistumise aegsetest saavutustest, esitletakse järgmist eesistujalinna Varssavi ja ase-eesistujalinna kandidaati Helsingit. Samuti antakse ülevaade tegevuskavast aastaiks 2011-2012. Töökohtumisele järgneb pidulik lõunasöök.

Tallinna jaoks olulisemad tegevused BaltMeti töökavas on osalemine Rail Baltica Growth Corridor projektis, mille üks eesmärk on arendada Ülemistele välja nüüdisaegne transpordisõlm, mis ühendab rongi-, bussi- ja lennujaama ning tulevikus pikendada sinna ka trammiliin. Oluline on ka Helsingist Berliini kulgeva Rail Baltica planeerimine ning Helsingi-Tallinna vahelise transpordiühenduse kavandamine, sealhulgas linnadevahelise tunneli idee.

Tallinn osaleb ka Creative Metropoles projektis, mille eesmärk on loomemajanduse arendamine. Tegevus BaltMet InfoForumis tugevdab sidemeid linnade infoteenistuste vahel, mille kaugem eesmärk on Läänemere regiooni ühtse inforuumi loomine.

Tallinn on liitunud ka Baltic Sea Challenge´i algatusega, mille tegevusvaldkond on keskkonnahoiualased rakendused.
 

Tagasi üles