Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Seapraad ahjujuurviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Jaan Heinmaa

Ettevalmistusaeg 20 minutit + 1,5–2 tundi marinaadis + 40 minutit ahjus

800 g kondiga seapraadi
3 porgandit
1 keskmine kaalikas
juurseller
8 kartulit
rosmariini
soola
1,5–2 sl õli

Marinaad
1 dl õli
0,5 dl veiniäädikat
1 dl tomatimahla
musta pipart
1 tl paprikapulbrit
1 tl tüümiani
 

Sega marinaadiained kokku. Lõika liha umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks ja pane 1,5–2 tunniks marinaadi.

Koori juurviljad, lõika kaalikas õhukesteks viiludeks, porgandid neljaks ja juurseller kangideks. Pane küpsetuskotti, lisa sool ning raputa läbi, nii et kõik köögiviljad seguneksid soolaga. Pane küpsetuskotti ka lihatükid ja vala peale marinaad. Sulge kott, lõika üks nurk ära ja küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit. Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Vala ahjuvormi, nirista peale õli ja raputa kuivatatud rosmariini. Sega läbi ja pane ahju küpsema 40 minutiks.

Tagasi üles