Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Köögiviljapirukas heeringaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Köögiviljapirukas heeringaga
Köögiviljapirukas heeringaga Foto: Jaan Heinmaa

16 tk

Põhi:
3 keedetud kartulit
150 g võid
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Kate:
2 pk (à 220 g) Vici suitsumaitselist tamme heeringafileed
3 keskmist porgandit
2 keedetud peeti
1 porru
2,5 dl 10 % rõõska koort
3 muna
Murulauku
Tilli
Musta pipart
150 g riivitud juustu
 

Riivi keedetud jahtunud kartulid peene riiviga. Haki noaga või, jahu ja küpsetuspulber. Sega hulka riivitud kartulid ja sega ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Koori porgandid ja peedid ning tükelda kuubikuteks. Poolita ja viiluta porru. Klopi munad lahti, sega rõõsa koore ja hakitud murulaugu ning tilliga. Maitsesta pipraga.

Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ja äärtele. Nõruta ja tükelda heeringafilee, laota tainale. Tõsta peale tükeldatud köögiviljad, vala muna-kooresegu pirukale ja raputa peale riivitud juust. Küpseta 200kraadise ahju allosas 35 minutit, tõsta ülemisele siinile ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri värske salatiga.

Tagasi üles