Psühhoterapeut: kaitsevägi peaks noori ka vaimselt kasvatama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Erik Henno
Copy
Piret Visnapuu.
Piret Visnapuu. Foto: Liis Treimann

Tallinna lastehaigla psühhoterapeudi Piret Visnapuu hinnangul ei peaks kaitseväele noorte seas leviv narkootikumide tarvitamine mingi üllatus olema ning kaitsevägi peaks ka ise oma panuse noorte vaimsele kasvatamisele andma.

«Ma arvan, et see oleks olnud küll see punkt, kus kaitseväes oleks võinud olla teatavat ressurssi nende noortega tegelemiseks,» ütles Visnapuu ERR Uudistele Kuperjanovi ajateenijate seas tehtud reidi kohta, kus avastati igal neljandal noorsõduril narkopohmell.

Visnapuu sõnul on narkootikumid inimese psüühikale alkoholist oluliselt ohtlikumad ning noortele tuleks selgitada, mis narkootikumide tarvitamine tähendab, millega riskitakse ja kui suur see risk on.

«See ei ole ju neile üllatav, et suhteliselt rabedad noored tulevad sinna, kellel on suur elumuutus,» kommenteeris psühhiaater, märkides, et siin on küsimus riigi prioriteetides raha suunamisel.

«Muidugi võib küsida, et kas see peaks olema kaitseväe ülesanne, aga ma küsiks vastu, et miks mitte. Seal on ju noored poisid koos,» lausus ta.

Tagasi üles