Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Õnnelik õnnetus: üheksa kaatrisõitjat päästeti ohtlikult madalikult (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Katriin Tralla
Copy

Täna pärastlõunal sõitis kaater, üheksa inimesega pardal, Viimsis Püünsi ja Rohuneeme vahel madalikule, õnnetuses keegi viga ei saanud.

Täna kell 12.16 sai häirekeskus teate, et kaater, üheksa inimesega pardal, on Naissaarelt Kalasadamasse teel olles tugeva tuule tõttu aluse üle kontrolli kaotanud ja Viimsis Rohuneeme sadamast 400 meetri kaugusel madalikule sõitnud.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo valvepressiesindaja sõnul võttis merevalvekeskus operatsioonijuhtimise üle. Päästma läksid Tallinna kordoni merepäästepatrull, Politsei- ja piirivalveameti kopter ning Viimsi vabatahtlikud päästjad. Kaldal olid valmis päästeameti töötajad ja kiirabi.

Kell 12.34 jõudis sündmuskohale Tallinna kordoni kaater M15. Kopter viis kaks inimest, kellest üks oli väikelaeva juht, Miiduranna sadamasse. Reisijate ohutuse tagamiseks olid ülejäänud seitse reisijat merevalvekeskuse juhendamisel suunatud aluselt päästeparve. Patrullkaatri liige viis ujudes päästeotsa päästeparveni, millega tõmmati parv patrullkaatri juurde. Reisijad viidi Rohuneeme sadamasse. Kella 13.15ks olid kõik inimesed turvaliselt sadamas ning meedikute abi keegi ei vajanud, kinnitas Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava.

Operatsioonis osalenud vabatahtliku merepäästeühingu juhatuse liikme Elinor Kimmeli sõnul on vett täis kaater hetkel veel merel ning ilmselt ka osaliselt purunenud, kuna tegu on kivise ja ohtliku alaga. Praegu kaatrit kaldale tuua ei saa, kuna tuul on liiga tugev, lisas ta.

Pardal oli viis Soome ning neli Eesti kodanikku, kes olid teel Naissaarelt Kalasadamasse, kuid tuuliste ilmastikutingimuste tõttu sõitsid nad madalikule.

Tagasi üles