Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Koolilapsed ajasid suurt narkoäri

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ecstasy tabletid
Ecstasy tabletid Foto: Andres Teiss

Alaealiste omavahelist uimastiäri uurinud Põhja narkopolitsei avastas Tallinnas tegutsenud ulatusliku narkoketi, mida teati isegi pealinnast väljaspool. Kokku liikus alaealiste käest läbi tuhandeid ecstasy-tablette ja kilode kaupa kanepit.

See ei ole üks suur kriminaaluurimine, vaid kriminaalasju on mitu. Kõik lülid viivad lõpuks aga ikkagi sama suhtlusringkonnani. Uurimine puudutab käitlejate või uimastitarvitajatena kümneid alaealisi, kelle käes on liikunud tuhandeid ecstasy-tablette ja kanepit.

Umbes nii võttis uurimise kokku Põhja politsei narkogrupis alaealistega tegelev Margo Kivila. Laste organiseeritud narkoäri juured paljastusid tema sõnul pealtnäha tavalistest juhtumitest.

«Meid huvitasid alguses paar kesklinnas Solarise keskuse ümbruses liikunud noorukit. Samal ajal tegelesime ühe Mustamäe kandis tegutsenud alaealise diileriga,» ütles ta.

Andmete analüüs näitas, et kaks juhtumit on seotud, sest tegelased kattusid. Hiljem liitus teemasse Lasnamäe ringkond.

«Nüüd teame, et sellelt seltskonnalt käidi uimasteid ostmas ka väljastpoolt Tallinna, teistest linnadest. Lihtsalt õige soovitaja pidi olema.»

Alaealiste organiseeritud narkoäri on politseitöös midagi äärmiselt ebatavalist. Kaks aastat tagasi seadis narkopolitsei Tallinnas üheks eesmärgiks alaealiste narkodiilerite võrgustiku paljastamise. Päris õige tabamuseni toona ei jõutud, nüüd saadi pihta.

Tagasi üles