/nginx/o/2016/05/20/5409885t1h3d31.jpg)
Nüüdisaegne ahi oskab lisaks keetmisele ja küpsetamisele kokka õpetada. Vähe sellest – ta toob kodukööki tippkokkade hästi hoitud saladusi ja oskab end tagatipuks ise puhtaks küürida.
Nüüdisaegne ahi oskab lisaks keetmisele ja küpsetamisele kokka õpetada. Vähe sellest – ta toob kodukööki tippkokkade hästi hoitud saladusi ja oskab end tagatipuks ise puhtaks küürida.
Köök on kodu süda ja ahi selle südame kese. Läbi aegade ja paljudes lugudes on ahjul olnud oluline roll – küll on sellel lebatud, küll sõidetud, kuid mis peamine – sellega on perele ja külalistele head ja paremat küpsetatud. Mõnest vanast majast leiab ehk ka veel Juhan Liivi aegse iidse ahju («Tüdruk võtab ahjust leiba, sooja leiba – mõtelge!»), aga millised on need ahjud, millest tänapäeval küpsetisi välja võetakse?