Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071
Saada vihje

Kofeiinirikas külmpruuli kohv sobib hästi laiskadele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barista Rage Riismanni sõnul juuakse  külmpruul kohvi kõrrega.
Barista Rage Riismanni sõnul juuakse külmpruul kohvi kõrrega. Foto: Liis Treimann

Kohvimaailma uus trendijook on külmpruuli kohv, mida suure kofeiinisisalduse tõttu paljalt juua ei soovitata.

«Kui kuum vesi toob välja kohvi mõruduse, siis külma veega jääb see mõnusalt magusa ja maheda maitsega. Sealt saab täiesti teise maitseprofiiliga kohvi,» kiitis barista Marta Piigli populaarsust koguvat jooki.

Tema valmistab külmpruuli kohvi spetsiaalses anumas, kuhu kõigepealt läheb kaks kilo kohvi, millele valatakse peale 13 liitrit vett. Jook peab toasoojas 14 tundi n-ö tõmbama. Valmis kontsentraat säilib külmikus nädal aega.

Kommentaarid
Tagasi üles