Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Teistmoodi kakuke

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tõeline šokolaadikook
Tõeline šokolaadikook Foto: Jaan Heinmaa

4 muna
4 dl pruuni suhkrut
220 g sulatatud võid
1 dl kakaopulbrit
2 tl vanilliekstrakti või vanillsuhkrut
1 tl soola
2,5 dl riivitud keedetud peeti, toorest riivitud suvikõrvitsat või tavalist kõrvitsat
2 tl sidrunimahla
2 sl mett
150 g hakitud mõrušokolaadi
1 dl piima
1 tl soodat + 1 tl küpsetuspulbrit
5–6 dl jahu

Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja määri võiga sobiv koogivorm (vormid). Klopi munad suhkruga ning lisa või, mesi ja sidrunimahl. Kuumuta piim ning sulata selles šokolaad. Jahuta ja vala eelmisele segule. Sõelu omavahel kokku jahu, sool, sooda, kakao, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Liida segud ning pane hulka riivitud aedvili. Vala tainas vormi ja küpseta u 45 minutit. Lase koogil 10 minutit vormis taheneda ja tõsta siis restile jahtuma.

Glasuuriks sega 100 g toorjuustu ja 1 dl vahukoort. Maitsesta kreem vanillsuhkru ning vähese tuhksuhkruga.Vala glasuur jahtunud koogile ja puista peale 1 dl hakitud röstitud pähkleid.

Tagasi üles