Koera nimi on loomakliiniku kartoteegis Taavi Leesi ja oma nime sai see lustakas naaskel selle järgi, et meil oli siin toona väikeses koolimajas viiendas klassis kaks väga vilgast poissi, kes alati mulle vastu jooksid ja rõõmustasid. Juhuslikult oli mõlema poisi nimi Taavi.
Olin kaks aastat vene sõjaväes ja mind koolitati kokaks kahe-kolme nädalaga. Suuremat kunsti seal polnudki, sest norm oli kirjas, tuli lihtsalt lugeda osata ja numbreid tunda à la neli ämbrit vett, kolm ja pool kilo liha – lähed võtad laost, vaatad, ahhaa, see võiks enam-vähem see tükk olla. Kui oli suurem, lõid kõrval seisnud pakul lihakirvega väiksemaks, siis nuudleid ja nii see läks.
Lõppkokkuvõttes kadus mul isu täiesti ära, kuigi mingi maitse sel toidul ikka oli, sest ka sool-pipar olid normidena kirjas. Ent ma ise ei tahtnud enam midagi süüa, kuumus tegi ka oma töö, lõpuks olin väga-väga kõhn.
Praegu tunneb mu sõpruskond mind aga parima supitegijana: klimbi-, herne-, hapukapsasupp või rassolnik või seljanka, mis on kindlasti neerude ja oliividega tehtud. Ühepajatoit tuleb mul väga hästi välja, vahel ka praad. Aga mis mul absoluutselt ei õnnestu, on koogid või üldse magusroad. No ei ole minu ala. Koolitoitu söön argipäeviti koos lastega. Nädalavahetustel teen sõpradele lõunasööke, nii tänagi. Hommikul, enne kui teie tulite, keetsin juba puljongi valmis, kindlasti panen lihale konti ka sekka ja jälgin aega – kaks tundi sealihaga, kolm tundi loomaribiga. Eile õhtul panin ka odratangu likku, sest seekord on menüüs hapukapsasupp.
Nüüd pärast teie lahkumist tükeldan jahtunud liha ära, siis keedan kartulid, seejärel kuumutan uuesti puljongi, lisan toore hapukapsa ja tangud, keedan pool tundi, seejärel lisan tükeldatud kartuli ja liha, ja ongi kõik. Hapukapsasupi puhul tuleb kartulid eraldi keeta, sest hape jätab kartuli poolpehmeks. Ja veel: hapukapsast ei tohi üle keeta, tahan, et kapsas krõmpsuks õrnalt hamba all. Hea, kui supp saab seejärel veel tunnikese seista, et ained omavahel paremini toime tulevad. Lõpuks riputan külmutatud tilli peale ja topsike hapukoort on ka kindlasti laual. Selline on seekordne menüü neljale sööjale.