Karpkala 1 tk (1–1,5 kg)
Sibulaid 2 tk
Porgandeid 4 tk
Varssellerit 5 vart
Brüsseli kapsast 250 g
Brändit 5 sl
Oliiviõli
Soola, purustatud musta pipart
Karpkala ahjuköögiviljadega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roogi karpkala soomustest puhtaks ning kui kala on ostetud elusana, siis ka sisikonnast. Määri seest ja väljast kokku soola ning pipraga. Võta ahjuvorm ning aseta selle põhja tükeldatud köögiviljad, nende peale kala ja maitseks ka veidi brändit. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 35–45 minutit või kuni kala on küps. Kui köögiviljad on liiga krõmpsud, võta kala ettevaatlikult köögiviljade pealt ning aseta sooja ja küpseta köögivilju veel, kuni nad saavutavad soovitud küpsusastme. Teine variant on köögiviljad enne poolpehmeks keeta ja siis koos kalaga ahju panna.