/nginx/o/2010/12/07/479460t1hdb13.jpg)
6–8 portsu
2,5 l veisepuljongit
(Võid puljongi ka ise keeta – pane supikogu ja 3 l külma vett ning väiksem suitsukoot keema. Koori vaht ja keeda 2 tundi. Kurna puljong läbi sõela ning tükelda liha supile lisandiks.)
Kui kasutad puljongikuubikut, võta supiliha asemel
150 g suitsupeekonit ja 150 g hakitud veisesinki
4 suupärasteks paladeks tükeldatud kartulit
2 tükeldatud küpset tomatit
5 sl taimeõli
1 hakitud suurem sibul
2 tikukesteks lõigatud või jämedalt riivitud suuremat porgandit
1 seemnetest puhastatud ja tükeldatud roheline paprika
pool õhukeselt viilutatud väikest kapsapead
5 suuremat või 8 keskmist jämedalt riivitud või suupäraseks tükeldatud keedetud peeti
1–2 sidruni mahl (u ½ dl)
6–8 hakitud mahlast ploomi
3 sl tomatipastat
1 sl mett või suhkrut
soola ja musta pipart, 1–2 purustatud küüslauguküünt, 2 sl hakitud lehtpeterselli ja 2 sl hakitud tilli
serveerimiseks hapukoort