u 1 kg heiki või muud valge lihaga kalafileed (võib olla külmutatud), lõika u 5 cm laiusteks juppideks
400 g purk hakitud tomateid
5 hakitud küüslauguküünt
1 dl hakitud peterselli
1–2 sidruni mahl ja pisut riivitud sidrunikoort
2–3 hakitud sellerivart
2 tl suhkrut
3 sl oliiviõli
Ahjus küpsetatud heik tomatiteki all
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta kalafilee ahjuvormi põhjale ühe kihina. Sega omavahel tomat, petersell, küüslauk, sidrun, seller, suhkur ja õli. Maitsesta soola-pipraga ning kalla kalale. Aja lusikaga ühtlaselt kalatükkidele, kata tihedalt fooliumiga ning lase ahjus u 30–40 minutit küpseda. Eemalda foolium, tõsta ahju temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 40–50 minutit. Serveeri näiteks keedukartuli või hea krõbeda saiaga.