Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Paella kuuele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Paella.
Paella. Foto: Jaan Heinmaa

Aeg 70–80 minutit

800–900 g kanafileed
3–4 küüslauguküünt
3–4 keskmist sibulat
2 punast paprikat
2 suurt tomatit
1,5 dl oliiviõli
300–400 g hiidkrevetisabu
1 tl jahvatatud paprikat
rosmariini- ja/või tüümianioksi
600 g riisi (kasuta lühikese või keskmise pikkusega ümarateralist valget riisi või arborio riisi)
7–9 dl kanapuljongit
0,25 tl safranit
100 g herneid
12 rannakarpi
1 sidrun
 

1. Tükelda kanafileed umbes 2–3 cm kuubikuteks.
2. Koori sibulad ja küüslauguküüned ning haki. Poolita paprikad, eemalda seemned ja haki ka need.
3. Poolita tomatid ja riivi tomati pehme osa nii, et järele jääb vaid kest.
4. Kuumuta oliiviõli pannil, pruunista selles hiidkrevetisabad kergelt mõlemalt poolt ning tõsta roa valmimise ajaks kõrvale.
5. Pruunista kanalihatükid õlis üleni kuldpruuniks. Lükka panni äärtele.
6. Vala panni keskele hakitud köögiviljad ja kuumuta 2–3 minutit, lükka panni äärele kanatükkide juurde.
7. Vala panni keskele tomatipüree, mille said tomatit riivides, kuumuta läbi ja maitsesta jahvatatud paprikaga.
8. Sega kõik komponendid ja kuumuta minut-kaks.
9. Vala pannile kuum kanapuljong ja lisa safranit. Hauta keskmisel kuumusel 15 minutit.
10. Lisa pannile riis ja sega. Hauta 30 minutit.
11. Maitsesta soolaga. Kalla pannile herned, sega läbi. Kui roog on jäänud liiga kuivaks, lisa veel puljongit.
12. Pane pannile rosmariini- ja/või tüümianioksad. Hauta 3–4 minutit või kuni riis on täiesti pehme.
13. Pane roale rannakarbid ja kuumutatud hiidkrevetisabad. Hauta veel 5–6 minutit.
14. Serveeri paellat sidrunisektoritega.

Tagasi üles