Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Ansip rääkis Gruusia välisministriga majanduskoostööst

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Raul Sulbi
Copy
Peaminister Andrus Ansip ja Gruusia välisminister Grigol Vašadze.
Peaminister Andrus Ansip ja Gruusia välisminister Grigol Vašadze. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Gruusia välisministri Grigol Vašadzega, kellega räägiti majandusteemadel ja Eesti-Gruusia koostööst rahvusvahelisel tasandil.

«Eesti ja Gruusia majandussuhetes on veel küllalt arenguruumi, näiteks meie riikidevaheline kaubavahetus on seni üpris tagasihoidlik,» nentis peaminister Ansip valitsuse pressibüroo teatel.

Samas avaldas peaminister lootust, et majanduslik koostöö kahe riigi vahel järk-järgult pareneb. Majandussuhete edendamiseks on Eesti huvi allkirjastada Gruusiaga uuendatud investeeringute kaitse leping.

Alates 2005. aastast mõõdukalt elavnenud Eesti ja Gruusia majandussuhted said tagasilöögi nii majandussurutise kui ka 2008. aasta augustis Gruusias sündmuste tõttu ning ei ole saavutanud 2007. aasta väliskaubanduskäibe taset (55 miljonit krooni), jäädes möödunud aastal 29,8 miljoni krooni juurde.

Tagasi üles