Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Kana-kõrvitsa ahjuroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kana-kõrvitsa ahjuroog
Kana-kõrvitsa ahjuroog Foto: Jaan Heinmaa

Kuuele

1 broiler
1 poolitatud sidrun
2 tl kuivatatud või 44 oksakest värsket salveid
3 loorberilehte
2 sl oliiviõli
2 punast sibulat sektoritena
6 kooritud küüslauguküünt
1,5 kg kooritud ja suupärasteks paladeks lõigatud kõrvitsat
2 purki ehk 800 g konservtomateid
2 sl hapukoort

Maitsesta kana seest ja väljast soola-pipraga. Lõika sidrun pooleks ja suru see kana sisemusse koos poole koguse salveiga. Seo linnu jalad niidiga kinni. Kuumuta õli pannil ning pruunista lind ümberringi. Tõsta lind kaanega ahjuvormi ootama. Prae pannil sibulat ja küüslauguküüsi, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa pannile kõrvits, loorber ning tomatid ning sega kõik kenasti läbi. Kalla kogu kraam kanale ja küpseta tunnike kaane all eelkuumutatud 200kraadises ahjus. Lõpus võid kaane ka 15 minutiks eemaldada. Serveeri törtsukese hapukoore, kartulipüree või värske salatiga.

Tagasi üles