Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Hiinapärane põrsaroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hiinapärane põrsaroog
Hiinapärane põrsaroog Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

250 g sea sise- või välisfileed
Liha marineerimiseks:
1 tl soola
2 sl maisitärklist
1 tl seesamiseemneõli
2 sl kuiva šerrit
2 sl sojakastet
1 tl hiina viie maitseaine segu (või kokku võrdsetes kogustes jahvatatud kaneeli, nelki, fenkolit, tähtaniisi, pipart). Võid mõne maitseaine ka välja jätta.
½ dl vett
Liha praadimiseks:
2 sl rapsi-, viinamarjaseemne- või maapähkliõli
3 väiksemat paprikakauna, eri värvi, kolmnurkadeks lõigatud
½ hiina kapsast (u 3 dl), jämedalt viilutatud
½ dl vett, pisut soola
Kastmeks:
2 sl maisitärklist
4 sl vett
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl hakitud värsket ingverit
peotäis hakitud rohelist sibulat
1 sl suhkrut
2 sl tumedat sojakastet
2 sl riisiveiniäädikat (rice vinegar)
1,5 tl seesamiseemneõli
 

Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega marinaadiained ja liha kokku ning jäta vähemalt 10 minutiks marineerima. Sega kastmeained ja aseta kõrvale.

Kuumuta õli pannil ja prae ses lihaviilud mõlemalt poolt. Kui vaja, tee seda pannitäie kaupa. Liha peab pannil olema ühe kihina, muidu jahtub pann liiga kiirelt maha ning liha praadimisest saab hautamine.

Tõsta liha eraldi kaussi. Aseta tükeldatud aedvili pannil ja prae neid mõni minut. Lisa siis vesi ja tsipake soola. Kuumuta veel, kuid jälgi, et paprika ja kapsas jäävad parajalt krõmpsud. Lisa pannile seejärel eelnevalt praetud liha ning kokku segatud kastmeained. Kuumuta, kuni kaste pakseneb ning serveeri näiteks keedetud riisiga või niisama.

Tagasi üles