Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Hakklihalasanje

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hakklihalasanje
Hakklihalasanje Foto: Jaan Heinmaa

Koostis:
300 g lasanjeplaate

Hakklihakaste:
500 g hakkliha
2 hakitud sibulat
1 riivitud porgand
1 kimp hakitud peterselli
400 g purustatud tomateid
1 lihapuljongikuubik
2 dl vett
soola
musta pipart
1 tl punet

Juustukaste:
800 ml piima
300 g võileivajuustu (tead küll seda, mille viilud on eraldi pakitud)
1 spl heledat kastmepaksendajat
 

Valmistamine:
Hakklihakaste:
Pruunista pannil sibul, porgand ja hakkliha. Lisa petersell, tomatid, puljongikuubik ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10 minutit, maitsesta punega.
Juustukaste:
Kuumuta piim ja lisa juust. Kuumuta kuni juustu sulamiseni ja maitsesta. Vajadusel paksenda kastmepaksendajaga.

Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja selle peale taas lasanjeplaat. Korda tegevust 3–4 korda või kuni toiduaineid jätkub. Kõige pealmiseks kihiks jäta juustukaste.
Küpseta 180kraadise ahju keskosas 40–50 minutit.
Enne serveerimist lase veerand tundi seista – siis on lasanjet parem lõigata.
 

Tagasi üles