3 sl õli
1 kg veise sisefileed
soola, purustatud musta pipart
1 sibul
250 g šampinjone
5 sl sojakastet
2 dl 35% rõõska koort
2 dl veisepuljongit
(või 2 dl vett + 1 Knorri veiselihaleemekuubik)
1 dl tomatikastet või ketšupit
1 sl sinepit
1 sl kartulijahu
3 sl vett
Estronofe ehk böfstroganov Brasiilia moodi
Lõika külmkapist võetud liha ribadeks. Laota need ühe kihina lõikelauale, maitsesta pipra ja vähese soolaga, kata kuivamise eest toidukilega ning jäta vähemalt tunniks toatemperatuurile soojenema. Peenesta sibul ja lõika seened viiludeks. Kuumuta sibulahaket suurel pannil 1 sl õlis pidevalt segades paar minutit, jäta ootele. Sega eraldi anumas sojakaste, rõõsk koor, puljong, tomatipüree või ketšup ning sinep. Aja keskmise suurusega pannil 2 sl õli kõrgel kuumusel väga tuliseks, kalla liharibad pannile ja pruunista võimalikult kiiresti, sealjuures pidevalt segades. Kalla pruunistunud liha kohe suurele pannile sibula juurde, lisa ka seeneviilud ning hoia 5 minutit pidevalt segades keskmisel kuumusel. Lisa vedel segu ning lase keskmisel kuumusel 15–20 minuti jooksul haududa ja tiheneda. Klopi kartulijahu vee hulka ning sega valmishautisse. Hoia segades madalal kuumusel, kuni kaste veelgi pakseneb; ära aga lase keema tõusta! Tõsta kohe pliidilt ning serveeri Brasiilia kombe kohaselt koos keedetud riisi, frititud kartulitikkude ning värske köögiviljasalatiga.