Neljale
pool pomelot
2 avokaadot
200 g külmsuitsulõhet
rooma, rukola vm salati lehti
Kaste:
1 sl Dijoni sinepit
4 sl sidrunimahla
4 sl oliiviõli
Neljale
pool pomelot
2 avokaadot
200 g külmsuitsulõhet
rooma, rukola vm salati lehti
Kaste:
1 sl Dijoni sinepit
4 sl sidrunimahla
4 sl oliiviõli
Sega kastmeks sinep, sidrunimahl ja õli. Koori pomelo ja eralda sektoriteks. Eemalda membraan ja tükelda sektorid. Viiluta suitsulõhe ja lõika viilud väiksemateks tükkideks. Koori avokaadod, eemalda kivid ja tükelda. Sega tükeldatud ained ja rebitud salatilehed. Vala kaste salatile, sega läbi.
Pomelot ostes pane tähele:
* Liiga väikest vilja pole mõtet osta, kuna pomelol on väga paks koor.
* Kleepuvama ja kortsulisema koorega pomelo maitse on parem.
* Küpse vilja koort saab muljuda.
* Toatemperatuuril säilib pomelo väga hästi. Maitseomadused ei muutu kuni kümne päeva jooksul.
* Hiina pomelo on võrgu sees ja valge viljalihaga.
* Iisraeli pomelo on roosaka viljalihaga.