Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kaitseväe kokad naudivad Hispaanias värsket toorainet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jako Känd ja Tõnu Lappmaa oma köögi taustal.
Jako Känd ja Tõnu Lappmaa oma köögi taustal. Foto: Evelyn Kaldoja

Balti pataljoni tugiala Zaragoza linna servas ei paku just muljetavaldavat lõunamaist vaadet, pigem on tegu üsna koleda võsase parkimisplatsiga. Kui aga 70–80 seal teeniva kaitseväelase toitmise eest vastutavad vanemveebel Jako Känd ja nooremveebel Tõnu Lappmaa suu avavad, tekib mulje, et nende pilliroo vahele püstitatud khakivärvi köögitelk peidab endas esmaklassilist restorani.

«Siinne olukord meenutab Kaitseliidu toitlustamist,» iseloomustab Lappmaa sissejuhatuseks.

Känd kiidab esmaklassilist toorainet, mida nad Hispaania kaitseväe vahendusel saavad. Isegi liha tuleb enam-vähem parajates tükkides, mida enam eriti lõikuma ei pea. «Ja kuna ta on nii värske, on lausa lust seda vokk- või Rootsi köögi panniga teha,» räägib ta.

Tagasi üles