Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Tomatisupp maisipalakestega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toit ja Trend
Copy
Tomatisupp maisipalakestega
Tomatisupp maisipalakestega Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu
40 min

1 hakitud sibul
5 hakitud küüslauguküünt
5 oksakest tüümiani
1,5 kg lihatomateid (pihvi- või härjasüdametomateid)
1 tl paprikapulbrit
1 tl suhkrut
1 sl veiniäädikat
½ dl oliiviõli
(1 dl basiilikulehti)
Maisipaladeks:
1 dl külmutatud maisi
100 g maisimannat (polenta)
1,5 dl riivitud Parmesani
pisut oliiviõli
 

Kuumuta ahi 180 kraadini. Aseta ahjuplaadile sibul, küüslauk, tüümian
ning poolitatud tomatid (lõikepind ülal). Puista peale suhkur ja paprikapulber.
Maitsesta soola ja pipraga. Nirista katteks õli ja küpseta ahjus
35 minutit. Vala siis lisaks veiniäädikas ning suru tomatid puulusikaga
katki. Kaabi ahjupannilt kogu karamellistunud kraam lahti ja tõsta
plaaditäis blenderisse või potti. Püreesta ühtlaseks ning soovi korral
lase läbi sõela.
Maisipalade valmistamiseks kuumuta kastrulis keema 5 dl vett, lisa
külmutatud mais. Kui kraam keeb, nirista hulka maisimanna. Sega ning
hauta nõrgemal kuumusel 15 minutit. Tõsta tulelt ja sega hulka riivitud
Parmesan. Maitsesta soola-pipraga ja vala puder õliga määritud
ahjuplaadile, nii et tekib 20 x 20 cm ruut. Kata toidukilega ning lase
jahtuda. Lõika pudruplaat 2 cm suurusteks kuubikuteks (või vajuta
vormiga meelepärased kujundid) ning küpseta 200kraadises ahjus.
Soovi korral haki basiilikut ning sega supi sisse. Võid lehed ka lihtsalt
supile katteks asetada. Serveeri leemekest maisipaladega.
 

Tagasi üles