4 portsu
700 ml kanapuljongit
u 550–650 g rohelisi herneid (võib ka külmutatud)
150 ml kohvi- või vahukoort
soovi korral peale puistamiseks röstitud saiakuubikuid, hakitud münti või röstitud seesamiseemneid ja tilgake seesamiõli
4 portsu
700 ml kanapuljongit
u 550–650 g rohelisi herneid (võib ka külmutatud)
150 ml kohvi- või vahukoort
soovi korral peale puistamiseks röstitud saiakuubikuid, hakitud münti või röstitud seesamiseemneid ja tilgake seesamiõli
Aja puljong keema ning puista sisse herned. Keeda 5–7 minutit, kuni herned on pehmed. Püreesta supp saumikseriga või blenderis ning lisa siis koor. Kuumuta ja serveeri kohe meelepärase lisandiga.
Saiakuubikute röstimiseks rebi näiteks kodus järele jäänud saiast suupärased tükid. Nirista neile peale pisut oliiviõli ning küpseta u 200kraadises eelkuumutatud ahjus, kuni saiad on kuldsed.