Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Rohelise herne püreesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toit ja Trend
Copy
Rohelise herne püreesupp
Rohelise herne püreesupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

700 ml kanapuljongit
u 550–650 g rohelisi herneid (võib ka külmutatud)
150 ml kohvi- või vahukoort
soovi korral peale puistamiseks röstitud saiakuubikuid, hakitud münti või röstitud seesamiseemneid ja tilgake seesamiõli
 

Aja puljong keema ning puista sisse herned. Keeda 5–7 minutit, kuni herned on pehmed. Püreesta supp saumikseriga või blenderis ning lisa siis koor. Kuumuta ja serveeri kohe meelepärase lisandiga.

Saiakuubikute röstimiseks rebi näiteks kodus järele jäänud saiast suupärased tükid. Nirista neile peale pisut oliiviõli ning küpseta u 200kraadises eelkuumutatud ahjus, kuni saiad on kuldsed.

Tagasi üles