Neljale
Vahemere maadele viitav maitsekooslus pakub üllatavalt vürtsise tulemuse.
500 g ahvenafileesid
100 g fetajuustu
5–7 päikesekuivatatud tomatit
Kaste :
1 väike sibul
1 dl tomatimahla
0,5 dl tomatipüreed
2 sl oliiviõli
0,5 dl vett
1 sl punase veini äädikat
1 tl soola
0,25 tl valget pipart
hakitud tüümiani
võid või õli vormi määrimiseks
Tomatised ahvena-fetarullid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lao kalafileed lauale, nahapool all. Murenda fetajuust ja lõika päikesekuivatatud tomatid peenikesteks tikkudeks. Jaga juust ja tomatid fileedele. Keera tihedalt rulli. Kinnita kokteilitikuga. Raputa peale soola. Koori ja haki sibul. Sega tomatimahlaga koos tomatipüree, oliiviõli, vee, veiniäädika ja maitseainetega. Seejärel määri vorm võiga. Vala pool kastmest vormi põhja, tõsta peale rullid ja kata ülejäänud kastmega. Küpseta 175kraadises ajus pool tundi. Lõpuks serveeri keedetud riisi või pastaga.