Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Superkastmes tursapalad ehk nüüdisaegne fish and chips

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Superkastmes tursapalad ehk nüüdisaegne fish and chips
Superkastmes tursapalad ehk nüüdisaegne fish and chips Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu
30 minutit

Kastmeks:
1½ dl majoneesi
2 sl ketšupit
1 sl sidrunimahla
1 tl Tabasco või muud kastet
1/8 tl jahvatatud tšillit
Kalapaladeks:
3,5 dl vett
5 dl jahu
½ tl soola
¼ dl soodat
friteerimiseks paras ports õli
1 kg parajateks pulgakesteks lõigatud tursafileed
 

Klopi majonees, ketšup, sidrunimahl ja tšilli kastmeks. Vala vesi suuremasse kaussi või isegi köögikombaini. Mikserda aeglastel pööretel või pulseerival režiimil vette jahu, sool ja sooda. Kuumuta laiemas potis õli. Kasta jahuga paneeritud kalapalad tainasse ning heida kohe kuuma õli sisse küpsema. Tee seda jaokaupa, paladel peab õlis ruumi olema. Kui kalapalad on kuldsed (selleks kulub 6–7 min), tõsta need vahukulbiga küpsetuspaberile (nii vabaned üleliigsest õlist).

Puista üle vähese meresoolaga ning serveeri kohe kastmega. Soovi korral paku lisandiks riisi ja meelepärast salatit.

Tagasi üles