/nginx/o/2010/11/04/460134t1h9722.jpg)
4–6 portsu
30 minutit
Kastmeks:
1½ dl majoneesi
2 sl ketšupit
1 sl sidrunimahla
1 tl Tabasco või muud kastet
1/8 tl jahvatatud tšillit
Kalapaladeks:
3,5 dl vett
5 dl jahu
½ tl soola
¼ dl soodat
friteerimiseks paras ports õli
1 kg parajateks pulgakesteks lõigatud tursafileed
Klopi majonees, ketšup, sidrunimahl ja tšilli kastmeks. Vala vesi suuremasse kaussi või isegi köögikombaini. Mikserda aeglastel pööretel või pulseerival režiimil vette jahu, sool ja sooda. Kuumuta laiemas potis õli. Kasta jahuga paneeritud kalapalad tainasse ning heida kohe kuuma õli sisse küpsema. Tee seda jaokaupa, paladel peab õlis ruumi olema. Kui kalapalad on kuldsed (selleks kulub 6–7 min), tõsta need vahukulbiga küpsetuspaberile (nii vabaned üleliigsest õlist).
Puista üle vähese meresoolaga ning serveeri kohe kastmega. Soovi korral paku lisandiks riisi ja meelepärast salatit.