Neljale
Kama lisab kalale mõnusalt karge maitse. Juustuvalikust võid muidki sorte proovida.
500 g räimefileed või 750 g räimi
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 dl kamajahu või rukkijahu
Täidis:
250 g suitsujuustu
1 dl hakitud tilli
1 punane sibul
3–4 sl võid
Räimepihvid juustuga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsesta räimefileed soola ja pipraga. Kasta nahapool kamajahusse. Aseta pooled fileedest lauale nii, et nahk jääks alla. Lõika juust õhukesteks viiludeks. Siis jaga juust, till ning kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatud sibul kaladele. Tõsta peale teine osa fileedest, nahapool peal. Seejärel pane fileed küpsetuspaberile ahjuplaadile, nirista peale sulatatud võid. Küpseta 225kraadises ahjus 15–20 minutit või prae pannil õlis kummaltki poolt helepruuniks. Serveeri kuumalt sidrunisektori ja kartulipüreega.