Kuuele
2 pk (à 240 g) mahesoola heeringafileed
10 keedetud kartulit
3 keskmist sibulat
50 g võid
2 sl riivsaia
1 dl 10 % rõõska koort
Võid vormi määrimiseks
Kuuele
2 pk (à 240 g) mahesoola heeringafileed
10 keedetud kartulit
3 keskmist sibulat
50 g võid
2 sl riivsaia
1 dl 10 % rõõska koort
Võid vormi määrimiseks
Lõika kooritud kartulid pooleks ja viiluta. Määri ahjuvorm võiga, lao kartulid vormi põhja. Lõika heeringafileed 1,5–2 cm suurusteks ribadeks, laota kartulitele. Koori ja viiluta sibulad. Pruunista kergelt pannil 1 sl võis. Tõsta vormi heeringafileedele. Vala vormi koor, raputa peale riivsaia, pane riivsaiale ülejäänud või tükkidena. Küpseta 225kraadises ahjus 25–30 minutit.