Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072
Saada vihje

Heeringagratään

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Kuuele

2 pk (à 240 g) mahesoola heeringafileed
10 keedetud kartulit
3 keskmist sibulat
50 g võid
2 sl riivsaia
1 dl 10 % rõõska koort
Võid vormi määrimiseks
 

Lõika kooritud kartulid pooleks ja viiluta. Määri ahjuvorm võiga, lao kartulid vormi põhja. Lõika heeringafileed 1,5–2 cm suurusteks ribadeks, laota kartulitele. Koori ja viiluta sibulad. Pruunista kergelt pannil 1 sl võis. Tõsta vormi heeringafileedele. Vala vormi koor, raputa peale riivsaia, pane riivsaiale ülejäänud või tükkidena. Küpseta 225kraadises ahjus 25–30 minutit.

Tagasi üles