Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Kristen Michal: pulliparteid jäävad alati lühiajaliseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali hinnangul on ajalugu näidanud, et nö projekti- või pulliparteid jäävad alati lühiajaliseks ja valijad pettuvad paratamatult nende äärmuslikes lubadustes kiiresti.

«Ilmselt hakkab Eesti demokraatia ja valijakäitumine muutuma küpsemaks, et ühepäevaliblikatele eelistatakse neid, kel on ette näidata juhtimiskogemused ja kes on hakkama saanud lubatu teostamisega,» hindas Michal.

Samas tõstis peasekretär esile, et toimivas kodanikuühiskonnas on kõigil õigus ja võimalus teha oma algatusi. Küll aga oleks uue erakonna teha võimalik, kui ühiskonnas oleks mõni suurem teema katmata või suur hulk valijaid, kes sooviks esindust aga ei leia seda olemasolevates erakondades - täna sellist olukorda Michali arvates ei ole.

Michael rõhutas ka, et kui tekib uusi ideid või muresid, siis on Reformierakond kindlasti valmis tegutsema, et neid ellu viia.

Märksõnad

Tagasi üles