Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Oma sea liha maitseb imehea

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vanasti ruigas pea iga talu laudas mõni kärsakandja, nüüd on seakasvatus koondatud hiiglaslikesse kombinaatidesse.
Vanasti ruigas pea iga talu laudas mõni kärsakandja, nüüd on seakasvatus koondatud hiiglaslikesse kombinaatidesse. Foto: Kristjan Teedema

Viit siga laudas pidava väiketaluniku sõnul teeb ta oma kesikud konserviks kohe, kui Aafrika seakatk talule liiga lähedale jõuab. Põrsaid mees siiski tappa ei kavatse.

Ma ei avalda seapidaja nime ega talu asukohta, sest kõikvõimalikke kontrolle on käinud mehe juures omajagu ja lehelugu meelitaks neid juurde. Alul ei soovinud talunik sigu ajakirjanikule katkuhirmus üldse näidata, ent leebus siis.

«Mul käivad iga aasta igasugused kontrollid,» rääkis talumees. «Raisk, mul on sellest põllumajandusest saanud hing nii täis!»

Tagasi üles