Paljusid õistaimi kasvatatakse ilu pärast, aga üha enam kasutatakse õielehti toidu maitsestamiseks ja kaunistuseks. Ikka selleks, et roog parem, ilusam ja tervislikum saaks. Selliste õistaimedega saab tutvuda Tallinna Botaanikaaia uuel näitusel.
Botaanikaaia uus näitus tutvustab söödavaid õistaimi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Neid õisi, mida süüa kõlbab, on tegelikult ootamatult palju. Maitsvaid õisi annavad mitmed populaarsed ilutaimed, nagu päevaliiliad, roosid, nelgid, gladioolid, pojengid ning paljud teised tuntud ja vähemtuntud taimed,» räägib botaanikaaia direktor Karmen Kähr. «Näitusel tutvustame meie metsades, aedades ja niitudel kasvavaid söögiks ja raviks sobivaid õisi. Näituse üks eesmärk on tutvustada, milliseid õisi tarbida ning milliseid ei tasuks söömiseks kasutada,» kutsub Kähr kõiki näitusele.
Söödavate ja ravivate taimedega on Tallinna Botaanikaaias võimalik tutvuda 24.-26. juulini.