Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Metallivaraste kasu kahvatub tekitatud kahju kõrval

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
Vanametalli kokkuost.
Vanametalli kokkuost. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimasel ajal on sagenenud kanalisatsioonikaevude luukide ja elektrijuhtmete vargused, kuid varaste kasu on köömes kahju kõrval, mida nad tekitavad.

Näiteks Nõmmel Pargi tänaval viisid vargad ära kümmekond ja Pääskülas kuus kanalitsatsioonikaevude luuki, mille tükihinnaks metalli kokkuostus on umbes 500 krooni, vahendab Reporter.ee.

Tekitatud kahju on aga kordades suurem: Nõmmel läks varastatud luukide asendamine maksma 15 000 krooni ning Pääskülas koguni 30 000.

Seaduse järgi ei tohi vanametalli kokkuostjad liiklusmärke, kanalisatsioonikaevude kaasi ja teisi taolisi esemeid tavainimestelt vastu võtta.

Metalli kokku ostva firma Cronimet Tallinna osakonna juhataja Andre Tammur ütles, et levinud võtteks on keelatud esemete purustamine või suurema kaubakoorma alla peitmine.

«Selge see, et mingi kogus kuskil ju liigub ja kuhugi nad ju kaovad ja kuhugi lähevad,» ütles ta keelatud kaupadega äritsemisest rääkides. «Kontroll peab olema tugev.»

Nagu veefirmad, on metallivarastega hädas ka Eesti Energia. Viimase kuu aja jooksul on Tallinnas rüüstatud 60 elektrikilpi.

Märksõnad

Tagasi üles