Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kartuli-küüslaugupüreeleem või suvikõrvitsa-küüslaugupüree

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toit ja Trend
Copy
Kartuli-küüslaugupüreeleem või suvikõrvitsa-küüslaugupüree
Kartuli-küüslaugupüreeleem või suvikõrvitsa-küüslaugupüree Foto: toit ja trend

2 sl rapsi- või oliiviõli
1 suurem hakitud sibul või keskmine porrulauk
6 rammusat purustatud küüslauguküünt
2–3 suuremat kartulimugulat, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
(või 2 keskmist suvikõrvitsat, seemned välja kraabitud ja tükikesteks lõigatud)
800 ml kanapuljongit
350 ml piima
poole sidruni mahl
soola, värskelt jahvatatud pipart
serveerimiseks 100 ml vahukoort või oliiviõli ja 3–4 sl hakitud lehtpeterselli
suvikõrvitsasupile puista peale hakitud tilli ja sortsuke hapukoort
 

Kuumuta potis õli ning prae keskmisel kuumusel sibulaidküüslauku u 5 minutit. Lisa kartulid või suvikõrvitsatükid ning puljong. Keeda keskmisel kuumusel 15 minutit või kuni kuubikud on pehmed. Püreesta blenderis või saumikseriga, kalla uuesti potti ning lisa piim, maitsesta sidrunimahla ning soola-pipraga. Kuumuta pisut ning serveeri peale niristatud koore või oliiviõli ning hakitud maitserohelisega.

Tagasi üles