Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Värvikad mozzarellavardad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toit ja Trend
Copy
Värvikad mozzarellavardad
Värvikad mozzarellavardad Foto: toit ja trend

6–10 tk

1 dl oliiviõli
1 suurem peotäis värskeid basiilikulehti
1 suurem šalottsibul või punane sibul, neljaks lõigatud
1 kg melonit (lõika pooleks, eemalda seemned, koori ning lõika 6–8 sektoriks või uurista melonist pallikesed)
12 mozzarellapalli või samas mahus delikatessmozzarellat
6 õhukest singiviilu (soovitavalt itaalia prosciuttot e toorsinki)
6 päikesekuivatatud tomatit, õlist nõrutatud
12 basiilikulehte
3 väiksemat saiaviilu, õliga pintseldatud ja ahjus röstitud
 

Purusta minihakkijas või uhmris koos oliiviõliga kolmandik basiilikust ja šalottsibul. Lõika meloniviilud risti pooleks. Lüki pooltele varrastele melon, “kortsutatud” singiviil, mozzarellapallike, jälle sink ja melon. Teine pool vardaid täida tomati, basiilikulehe, saiaviilu ja mozzarellaga. Võid vardad mõni tund varem valmis nikerdada ja külmikus karbi sees hoida. Enne serveerimist hoia neid u 15 min toatemperatuuril – nii ühtlustuvad maitsed paremini – ning nirista üle basiiliku-šalotiõliga. Maitsesta vähese purustatud musta pipra ning mõne basiilikulehega.

Tagasi üles