Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Tsitrusevärske nisuõlu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Artikli foto
Foto: tootja

Ennekõike võiks A. Le Coqi uus saksapärane nisuõlu Alexander Weizen meeldida neile, kes ootavad õllelt pigem värskust ja külluslikku maitset, mitte üksnes humala mõrkust.

Artikli foto
Foto: tootja

Rikkaliku ja püsiva vahuga nisuõlut ehk Weissbieri ehk valget õlut armastatakse iseäranis Baierimaal, aga soositakse ka Austrias ja Belgias. Filtreerimata nisuõllele, mille hulka kuulub ka Alexander Weizen, lisab seejuures olulise maitsepiisa pudeli põhja ladestunud pärmine sete.  Sestap võikski nisuõlle valamisel laia suuga kõrgesse klaasi kallutada seda nii, et voolamine oleks võimalikult lauge. "Kui suur osa õllest on juba välja valatud, tuleks pudelit käes veidi keerutada, siis tuleb klaasi ka maitserikas pärm," soovitab õllesommeljee Urmas Linnamäe.

Kommentaarid
Tagasi üles