Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

OTSE: vaata Eesti esinemist kokkade olümpial!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kristel Kossar
Copy

Eesti esindaja, Tallinna restorani CRU peakokk Dmitri Haljukov astus täna võistlustulle maailma kõige mainekamal kokandusvõistlusel Bocuse d'Or, mida peetakse tänavu Prantsusmaal Lyonis. Võistlust saab vahetult jälgida Bocuse d'Or kodulehel.

Eesti seekordse võistlustöö lähtelugu, ehk Peter Carl Fabergé'i loomingust inspireeritud juveel-muna pälvinud sooja tagasisidet ning väliskolleegide imestust Fabergé'i Eesti päritolu kohta. Nimelt on nii maailmakuulus juveliir kui ka Eesti kandidaat Haljukov pärit Pärnust. Range reglemendiga võistluse liharoa kohustuslikuks põhitooraineks on sel aastal pärlkana  (Guinea Fowl), kalaroog tuleb Lyonis valmistada jõeforellist.

Iga võistleja peab rõhutama retseptuuris kohalikku kööki ning andma edasi oma maa toidukultuurile omast. Haljukovi sõnul sisaldab tänavune võistlustöö eestimaist toorainet enam kui kunagi varem - kaasa võetakse nii puravikke, Peipsi sibulaid, rukkileiba, Saaremaa vähisabasid ja kodumaiseid juurikaid.

Haljukov alustas lõppvõistluseks valmistumist juba varahommikul. «Keskendunult ja varaselt, kõik on hingega asja juures,» kommenteeris lõppvõistlust jälgiv Mari Roonemaa. Žürii alustab maitsmistesti orienteeruvalt kell 15.30 Eesti aja järgi.

Tagasi üles