Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Moelooja valmistab hobi korras omanäolisi kleite ja pulmarõivaid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Praegu on vintage-rõivaste ja -ehete poes Kutshimutshi aadressil Gildi 12 tutvumiseks väljas moekunstnik Terje Tuisu pidulikud kleidid. Seal kavatseb Tuisk ka edaspidi aktiivsemalt oma tooteid müüma hakata.
Praegu on vintage-rõivaste ja -ehete poes Kutshimutshi aadressil Gildi 12 tutvumiseks väljas moekunstnik Terje Tuisu pidulikud kleidid. Seal kavatseb Tuisk ka edaspidi aktiivsemalt oma tooteid müüma hakata. Foto: Margus Ansu

Terje Tuisk (26) armastab õmmelda juba lapsepõlvest, ent veel aasta tagasi ei kujutanud ta ette, et võiks oma kätega mõne uhke kleidi valmis õmmelda. Praeguseks on Tuisk õmmelnud ligi kolmkümmend omanäolist kleiti ning usub, et tema hobist võib peagi kasvada äri.

Kui Terje Tuisu seljas on kleit, on ta suure tõenäosusega selle ise õmmelnud, sest kui ta kord on midagi oma kätega valmis teinud, kannab ta seda suure uhkusega. Nagu ütlevad etiketid MustriTuisk tema rõivastel, on just mustrid ning värvikad kombinatsioonid need, mis inspireerivad rõivadisainerit.

«Minult küsitakse pidevalt, kas kleit, mida kannan, on minu tehtud ning halb on siis öelda, et ei ole, seega üritan ennast ise riietada,» sõnas Tuisk. Ta lisas, et ei lähe ühelegi üritusele, ilma et ei kannaks omatehtud kleiti. Nii ongi moeloojal kodus palju poest ostetud kleite, mis ripuvad lihtsalt kapis ning ootavad taaskasutusse viimist.

Tagasi üles